Joi, 02 Iunie 2011 11:15

Continuă demolările pe Buzești-Berzei în ciuda anulării de către instanță a PUZ

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Foto: Hotnews.În ciuda deciziei Tribunalului București de a anula Planul Urbanistic Zonal care stătea la baza construirii Diametralei Nord-Sud (lărgirea străzilor Buzești-Berzei), Primăria Capitalei continuă demolarile de pe Buzești-Berzei, informează Hotnews.

Acum a fost demolată o casă de pe Calea Griviței, nr. 119, parte a ansablului monument istoric Calea Griviței.

"Executarea" clădirii s-a facut în baza autorizației de desființare nr. 38/04.02.2011 și a unui aviz emis de Direcția pentru Cultură București pe 15 martie 2011.

Asociația Salvați Bucureștiul a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții în acest caz, însă reprezentanții asociației susțin că instituția a refuzat să intervină.

"Inspectoratul de Stat în Construcții a refuzat să sisteze lucrările, afirmând că este responsabilitatea Ministerului Culturii să sisteze lucrările care se fac în baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locală Direcția pentru Cultură București" se arată într-un comunicat de presă trimis de ONG.
 
Președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicusor Dan, a declarat că va face plângere penală împotriva semnatarilor autorizației de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Pătrașcu, Tudor Toma, Mădalin Dumitru) și a semnatarilor avizului de desființare (Daniel Cherecheș, directorul Direcției pentru Cultură București și specialistul care a întocmit avizul de desființare).

Președintele Asociației Salvați Bucureștiul spune că a sesizat instanței următoare ilegalități:

  • lipsa unui aviz de la Ministerul Culturii
  • lipsa unui aviz de la Ministerul Mediului
  • lipsa unui aviz de la Ministerul Dezvoltării
  • planul urbanistic zonal era incomplet
  • nu a fost consultată populația

În plus, asociația a solicitat:

- Primăriei Municipiului București să revoce autorizația de desființare
- Direcției pentru Cultură București să revoce avizul de desființare
- Inspectoratului de Stat în Construcții să oprească lucrările de desființare.

Tribunalul București a anulat pe 12 aprilie, în urma unui dosar deschis de Asociația Salvați Bucureștiul, Planul Urbanistic Zonal care stă la baza construirii Diametralei Buzești-Berzei.

Nicușor Dan afirmă că, o dată anulat acest PUZ, toate celelalte acte sunt ilegale: demolările, expropierile, autorizațiile de construire.​

Citit 1033 ori Ultima modificare Vineri, 02 Mai 2014 14:30

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.