Vineri, 03 Iunie 2011 20:42

Lucrările la diametrala Buzeşti-Berzei, oprite de Inspectoratul Teritorial de Construcţii Bucureşti

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările la diametrala Buzești-Berzei au fost oprite. Foto: adevarul.ro.Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a dispus Inspectoratului Teritorial de Construcţii Bucureşti încetarea lucrărilor pe toate segmentele şantierului diametrala Buzeşti-Berzei până la elaborarea unui proiect care să respecte legea.

În prezent, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se află pentru avizare un nou Plan Urbanistic Zonal.

Decizia vine în urma anulării Planului Urbanistic Zonal şi suspendarea autorizaţiilor de construire pentru şantier.

Ministrul Elena Udrea a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale pe tema construcţiei diametrala Buzeşti-Berzei, în urma căreia s-a convenit ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să organizeze o dezbatere publică pe tema acestui proiect.

"Dorim ca Bucureştiul să beneficieze de un proiect care să pună în valoare patrimoniul construit dar şi să rezolve problema de trafic din zonă, iar în momentul în care această soluţie va fi găsită vom acorda tot sprijinul pentru finalizarea cât mai rapidă a investiţiei" a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a adăugat că în jurul datei de 20 iunie, MDRT va organiza o dezbatere publică pentru a putea găsi o soluţie urbanistică pentru acea zonă.

Inspectoratul Teritorial de Construcţii Bucureşti se va asigura de respectarea hotărârii luate vineri şi va lua măsurile legale pentru oprirea lucrărilor aflate acum în derulare.

Joi, circa 30 de ONG-iști au protestat în fața Ministerului Dezvoltării cerând oprirea lucrărilor la Diametrala Buzești-Berzei, informează Hotnews.

ONG-iști au protestat în fața Ministerului Dezvoltării aproximativ doua ore, afișând bannere pe care scria: "Vrem respectarea legii", "Inspectoratul de Stat, degeaba în construcții", "Bucureștiul vechi aduce mai mulți bani decât Bucureștiul Nou".

Primăria Capitalei spune că Ministerul Dezvoltării nu poate opri lucrările deoarece pe Buzești-Berzei nu se mai lucrează.

Planul Urbanistic Zonal în baza căruia se realizează lucrările la Diametrala a fost anulat de Tribunalul București încă din luna aprilie.

Citit 973 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2018 07:24

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.