Marți, 14 Aprilie 2015 09:34

Pentru unele, mumă, pentru altele, ciumă! (VIDEO) Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Biserica Foisor. Biserica Foisor. SOSPatrimoniu

Valoarea istoriei unui popor stă în continuitate, iar Biserica este unul din canalele noastre identitare cu istoria, credința, specificul românesc.

Doar că autoritățile locale uneori, ignoră acest "fapt divers" și își manifestă plenar preferința pentru anumite biserici pe care le primenesc, proiect după proiect, până le albesc ... pe ele ... sau fondurile ... .

Așa se face că în 2014, vreo nouă biserici : Dămăroaia, Mercurie Potcoava, Acoperământul Maicii Domnului - Titan, Foișor, Schitu Măgureanu, Dobroteasa, Scaune, Negustori și Curtea Veche - Sfântul Anton, au beneficiat de fonduri de reabilitare, deși arătau ca noi, toate nouă ...

Din păcate, alte biserici de prestigiu istoric aflate într un proces profund  de degradare, au fost lăsate de izbeliște.

Spre exemplu, Biserica Dumitru Poștă este un lăcaș care se ține pe picioare, poate, doar prin rugăciunile enoriașilor.

Deși are valoare de necontestat, Biserica Dumitru Poștă nu a primit un sfanț de la Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic din subordinea Primăriei Generale, toți banii care i s-ar fi cuvenit mergând spre alte altare, hotare bizare ...Sau poate ni se năzare?! ...

Citit 1134 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 13:10

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.