Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017 23:05

Proiecte imobiliare care vor schimba fața Bucureștiului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Maria Rosetti 4 - cladire existenta. Maria Rosetti 4 - cladire existenta. Foto: Hotnews.ro

La ultima ședință înainte de Crăciun, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a pus pe ordinea de zi suplimentara și a aprobat mai multe proiecte controversate de urbansim, contestate de unele ONG-uri, precizează Hotnews.

Printre proiectele aprobate se număra: demolarea parțiala a unei case construită în 1903 pe strada Maria Rosetti și construirea în loc a unui bloc cu parter și  5 etaje; construirea unui bloc cu patru subsoluri, parter, mezanin și 7 etaje în zona Piața Presei - acesta este dublu ca înălțime față de clădirile lângă care este construit; un bloc cu 4 etaje în cartierul Primăverii, deși există o dispută între vecini; un cartier de blocuri cu înălțimea maxima de 12 etaje pe malul lacului Pantelimon, pe Șos. Dobroiești.

Consilierii generali USR au sesizat la fiecare proiect ce probleme sunt și au cerut consilierilor PSD-ALDE să nu le aprobe, însă fără niciun rezultat.

În plus, aleșii locali au aprobat construirea a trei cartiere rezidențiale: unul pe Șos. Progresului, care cuprinde un turn de 18 etaje, unul pe malul lacului Grivița pe strada Fabrica de Cărămida și unul pe strada Meteorologiei, în Băneasa.

În ultimii ani, acestea au fost respinse de mai multe ori de aleșii locali, inclusiv de actualul consiliu.

Mai multe informații găsiți pe Hotnews.ro.

 

 

Citit 1576 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017 23:14

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.