Luni, 31 August 2015 10:00

Primăria Sectorului 4, suspectată că a demolat fără autorizație o clădire de patrimoniu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Un dosar vizând Primăria Sectorului 4, REDESCHIS. Instituția, suspectată că a demolat fără autorizație o clădire de patrimoniu Un dosar vizând Primăria Sectorului 4, REDESCHIS. Instituția, suspectată că a demolat fără autorizație o clădire de patrimoniu

Urmărirea penală într-un dosar în care Primăria Sectorului 4 este suspectată de demolarea fără autorizație a unei clădiri de patrimoniu care aparținea Mănăstirii Sămurcășești, va fi redeschisă, potrivit Judecătoriei sectorului, relatează Mediafax

Hotărârea instanței a fost o urmare a unei plângeri a Asociației Salvați Bucureștiul.

Imobilul din strada Regina Maria nr. 13, a cărui demolare a atras plângerea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, era situat într-un sit monument istoric, într-o zonă construită protejată și în zona de protecție a mai multor monumente istorice, iar demolarea trebuia să se facă cu avizul Ministerului Culturii, potrivit unui comunicat transmis de Asociația Salvați Bucureștiul.

”Legea prevedea avizul Ministerului Culturii pentru demolarea clădirii. Primăria Sectorului 4 a emis însă autorizația de demolare fără avizul Ministerului Culturii, fapt care a determinat Asociația Salvați Bucureștiul să depună o plângere penală pe numele primarului Cristian Popescu Piedone și pe numele arhitectului de la Primăria sectorului 4”, spun reprezentanții Asociației Salvați Bucureștiul.

Judecătoria Sectorului 4 a admis în data de 17 august plângerea formulată de Asociația Salvați Bucureștiul și a decis ca dosarul să fie trimis Parchetului Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti pentru completarea urmăririi penale față de Primăria Sectorului 4.

”Desfiinţează ordonanţa nr. 1688/P/2014 din 07.04.2015 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi ordonanţa nr. 431/II-2/2015 din data de 23.06.2015 emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în vederea completării urmăririi penale faţă de intimata Primăria Sector 4 sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere (...), abuz în serviciu (...), neglijenţă în serviciu (...)”, se menționează în decizia Judecătoriei Sectorului 4, care este definitivă.

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, a declarat că decizia instanței este importantă pentru că ”ea confirmă, potrivit legii, că protejarea patrimoniului se referă în special la zonele istorice în ansamblul lor, siturile monument istoric și zonele construite protejate”, afirmând că ”există la nivelul societății opinia eronată că protejarea patrimoniului istoric se reduce la protejarea imobilelor monument istoric”, potrivit comunicatului asociaţiei.

Clădirea din strada Regina Maria nr. 13 aparținea Mănăstirii Sămurcășești, care dorea ridicarea pe acel loc a unui bloc cu cinci etaje, în asociere cu un investitor imobiliar.

Citit 1516 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 12:08

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.