Marți, 09 Mai 2017 20:57

Ori la bal, ori la spital Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Hanul Lahovarilor a fost transformat în policlinică Hanul Lahovarilor a fost transformat în policlinică Foto: sospatrimoniu.ro

Celebrul Han al Lahovarilor din comuna Baloteşti, monument istoric, defel, a ajuns obiectul secreţiilor de inspiraţie ale primăriei locale. 

Cum ar veni, într-o zi cu soare s-au aşezat la sfat cavalerii mesei rotunde de administraţie şi şi-au spus, "Domne, hanul ăsta nu mai vinde, dar poate vindeca". 

Zis şi făcut, han din policlinică, că doar ce importanţă poate avea un monument istoric pentru primarul Cristian - Ştefan PRETORIAN şi viceprimarul Ionuţ ŢIGĂNAŞU. Cum să priveşti o vechitură, când eu sunt Primăria, aduc sănătatea în sat, mă îngrijesc de oameni şi, mai ales, sunt stat în stat. 

Decizia consilierilor s-a luat fără nicio notificare a Ministerului Culturii, că doar hanul fuse pe pământul lor, ce treabă să aibă ăia de la Bucureşti. 

Hanul a fost modernizat, brutăria şi sala de mese au devenit cabinete medicale bine echipate, s-a lungit cu alte compartimente, fără avizul Ministerului Culturii, Direcţiei de Cultură a Judeţului Ilfov, chiar fără o Autorizaţie de Construire.

Să ai un asemenea curaj trebuie să fii băiat salon, să ai pile pe undeva că altfel nu te-ar da mâna la asemenea potlogărie.

Umblă vorba prin primărie că imobilului i s-a schimbat destinaţia în "policlinică" fără aprobarea Consiliului Local Baloteşti prin abuz al decizionalilor primăriei. Dar ce interes aveau edilii locali să facă o policlinică?! Păi, aveau, că vor deschide cabinete pentru medici de familie şi vor percepe chirii.

Despre această poveste, Alexandrina NIŢĂ, directorul executiv al Direcţiei de Cultură a Judeţului Ilfov, ştia dar, tăcea, deşi ar fi trebuit să se aşeze la masa de director să facă nişte referate de constatare, să le lipească în plic cu timbru, şi să le arunce la poarta organelor în drept. 

Doar s-a supărat un pic, şi ca o fată părăsită nu a mai răspuns la telefon decizionalilor Primăriei Baloteşti. Mândră fată, ce să zic, şi cu demnitate, să avem pardon!

Citit 1962 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2017 18:23

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.