Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 22:22

Roşia Montană, un prim pas pentru a intra în lista Patrimoniului UNESCO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Rosia Montana Rosia Montana FOTO: http://www.cunoastelumea.ro/

Roşia Montană a fost inclusă pe lista indicativă a UNESCO, a anunţat sâmbătă ministrul Culturii, Corina Şuteu, care a adăugat că acesta este un prim pas către lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO. 

Corina Şuteu a explicat într-o postare pe Facebook că decizia a fost luată la Paris, la sediul UNESCO, unde în perioada 24 — 26 octombrie a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial.   

"În şedinţa din ziua de miercuri, 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizaţiei pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată şi includerea sitului Roşia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO. Precizăm că includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO. Dar este un pas care contează”, a scris ministrul Culturii pe reţeaua de socializare.   

Potrivit ei, la această sesiune, România a fost reprezentată de Irina Iamandescu, directoare în cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului din Bucureşti, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, şi de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO.

 

Citit 593 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 22:25

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.