Sâmbătă, 04 Iunie 2011 02:56

Casa Oteteleșanu "pusă la umbra" unui bloc de 9 etaje

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Foto: monumenteromania.roComisia Tehnică de Urbanism a avizat pe 11 mai un complex de clădiri cu înălțimea maximă de 9 etaje la doar câțiva metri de Ambasada Franței, clădire monument istoric, informează Hotnews.  
 
Imobilele vor adăposti birouri și spații comerciale. 
 
Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect este realizat de firma Western Outdoor, la care este acționar chiar președintele Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Sorin Gabrea. 
 
Deși situația are potențialul unui conflict de interese, legislația le permite membrilor Comisiei de Urbanism să vină la avizat în Comisie cu propriile proiecte.

Singura condiție este să se abțină de la vot când se discută proiectele făcute de ei.

Terenul pe care ar urma să se construiască blocurile se află pe strada Biserica Amzei la nr. 21-23, la doar câțiva metri de gardul Ambasadei Franței. 

Pe acest teren se află încă un monument, Casa Oteteleșanu (construită la sfârșitul secolului XIX), care va fi păstrată, construcțiile noi ridicându-se în spatele acesteia, până în bulevardul Dacia.
 
Potrivit Planului Urbanistic Zonal, discutat la CTUAT, terenul are o suprafața de circa 5.000 mp, procentul de ocupare al terenului este de 70 la sută, coeficientul de utilizare al terenului este de 3,8, iar înălțimea maximă este de 45 de metri cu accente de 60 de metri. 
 
În incintă acestui complex va fi amenajat un traseu pietonal care să lege stradă Biserica Amzei de bulevardul Dacia.
 
Pietonii vor putea parcurge acest traseu la interior, pe la parterul clădirilor, sau la exterior, prin grădinile care vor fi amenajate. 
 
De asemenea, PUZ-ul mai propune construirea unui bloc de zece etaje în curtea Școlii Franceze și construirea unor clădiri mai înalte în locul construcțiilor care se află acum în zonă.

Beneficiarul PUZ-ului este societatea Practic SA.

O parte dintre membrii Comisiei au susținut că un edificabil de 9 etaje, pe stradă Biserică Amzei, ar fi prea mare pentru zonă respectivă unde sunt foarte multe construcții cu un regim de înălțime mic. 
 
Înălțimea complexului de clădiri poate fi modificată de Ministerul Culturii prin avizul obligatoriu pe care îl da.

De asemenea, Consiliul General al Municipiului București va avea un cuvânt de spus în acest caz.
 
În ședința de miercuri a Comisiei de Urbanism au mai fost avizate încă două PUZ-uri realizate de firmă Westwrn Outdoor: un bloc de 9 etaje în interiorul băncii Marmorosch Blank și două clădiri, una de 3 etaje și una de 6 la intersecția străzilor Pitar Moș cu strada Pictor Arthur Verona.

Citit 2616 ori Ultima modificare Vineri, 02 Mai 2014 14:30

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.