Marți, 22 Februarie 2011 11:24

Monumentul istoric Casa Oamenilor de Știință, umbrit de un bloc de 23 de metri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Monumentul Casa Oamenilor de ȘtiințăÎn Piața Lahovary din București, la doar trei metri de curtea Casei Oamenilor de Știință, ar putea fi construit un bloc de 23 de metri, în ciuda faptului că înalțimea maximă în zonă este de 13 metri.

Planul Urbanistic Zonal prin care se propune această construcție are toate avizele necesare, inclusiv cel de la Ministerul Culturii și se află în dezbatere publică pe siteul Primăriei Capitalei.

Acest proiect a fost respins de fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, pe motiv că distruge zona respectivă.

Din proiectul aflat pe siteul Primăriei reiese că blocul de 23 de metri va fi construit pe terenul din spatele unei case parter, din Piața Lahovary, nr 8, care va fi consolidată.

Proprietarul este firma Falcon Consulting, iar proiectant este Facultatea de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu.

Piața Lahovary face parte din Zona Protejată Pitar Mos, iar înălțimea maximă este de 13 metri.

În jur sunt patru cladiri monument, printre care Casa Oamenilor de Știință.

"Este incredibil cine decide cum arată Bucureștiul. Este ilegal. Eu am anulat avizul fiindcă era un dezastru ce se întâmpla acolo. Ei l-au dat la loc”, a declarat fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu.

Arhitectul șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, susține că la câte gafe s-au făcut în București, construirea acestui bloc în aceea zonă este o gafă minoră.

" Clădirea avizată se încadreă în indicatorii urbanistici din zonă. Nu este vina mea că regulamentele de zone protejate sunt așa cum sunt. Că aceste greșeli să nu se mai repete trebuie făcute regulamente pe parcela. Avem în lucru regulamente detaliate pentru 12 zone protejate și sperăm că le vom termina pe toate o dată cu noul Plan Urbanistic General. Dacă mă întrebați pe mine, eu nu aș face un bloc de 23 de metri acolo. Dar, dacă nu îl aprob, ma dau în judecată", a mai spus arhitectul șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu.

Pentru mai multe detalii intrați pe Hotnews.

Citit 1823 ori Ultima modificare Vineri, 02 Mai 2014 14:30

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.